• Mini reisje - Parijs (1)

  NOTRE-DAME - Deze kathedraal staat in het hart van Parijs te pronken op een eiland in de Seine. Trouwens...  ken je het verhaal van de klokkenluider van Notre-Dame ? De schrijver van dit verhaal, Victor Hugo, noemde dit bouwwerk een 'symfonie uit steen' ...  en dat vind ik hééél mooi gezegd !

   

  frankrijk-notredame0896-a-ama.jpg

   

   

   

   De SACRE-COEUR springt in het oog door haar felwitte uiterlijk en prominente ligging op de heuvel Montmartre :

    

  frankrijk-sacre coeur-parijs0956-b-ama.jpg

   

   

  Om de kerk in te gaan is nette kledij een 'must'... of beter 'une obligation'... in korte rok of short wordt de toegang geweigerd. Maar anderzijds : de 237 treden beklimmen om tot bij de basiliek te komen mag wél in korte rok... Franse logica ? ....  O ja , je kan natuurlijk ook de kabelbaan nemen !

  -----------------------------------------------------------------------------------------

  Update op 2/3/2011 : De Sacre Coeur heb ik bewust zo donker op de voorgrond gezet , ..... waarom ? Zie logje van 2 maart : Mini reisje - Maxi grapje ...

 • Staan de beste paarden op stal ?

  Een sombere, grijze, koude dag... nu kan je denken 'de beste paarden staan op stal' , toch houdt me dat niet binnen, dan ben ik maar niet de leukste of de beste ...  Zo gauw krijg je me niet op m'n paard, daar zijn straffere uitspraken voor nodig ! ... hehe..  En trouwens : ik was niet de enige die niet op stal stond :

   

  dieren,paard,winter,van stal

   

   

   

   

   

   

  dieren,paard,winter,van stal,buiten